Om MEDsamarbejdet
MEDsamarbejdet forestås af centrale repræsentanter fra de tre valggrupper i MED, Valggruppe A (tidligere AC-valggruppe), Valggruppe B (tidligere LO-valggruppe) og Valggruppe C (tidligere FTF-valggruppe), bestående af en konsulent fra hver af de fem grupper (FOA, OAO, SHK, FK-K og AC).
MEDsamarbejdet sekretariatbetjenes af Forhandlingsfællesskabet. Læs mere…
”Høring” hører ikke til i MED-systemet
/i Information og drøftelse /af AndreasBegrebet ”høring” stammer fra Forvaltningsloven. En høring skal ske når en myndighed (eksempelvis en kommune) træffer en afgørelse, som kan have betydning for en borger eller en kreds af borgere.
Brud på informationspligten
/i Information og drøftelse /af AndreasEn væsentlig del af grundlaget for medindflydelse og medbestemmelse er den gensidige informationspligt mellem ledelse og medarbejdere. Det fremgår af rammeaftalens § 7.
Der er pligt til information og drøftelse
/i Information og drøftelse /af AndreasDer er pligt til information og drøftelse – der er ikke mulighed for ”orientering” og ”høring”
Ingen tavshedspligt i MED
/i Information og drøftelse /af AndreasMedarbejderrepræsentanter og andre offentligt ansatte kan ikke pålægges tavshedspligt ud over den, der er fastlagt i lovgivningen. Offentligt ansatte har tavshedspligt om fortrolige oplysninger, som de får kendskab til gennem deres arbejde.
MED og det politiske niveau
/i Information og drøftelse /af AndreasI denne artikel beskriver vi koblingerne mellem det politiske niveau i kommunen/regionen og MED-systemet (MED-udvalgene m.v.).
Spørgsmål og svar om information og drøftelse
/i Information og drøftelse /af AndreasMange spørgsmål vil poppe op, når man er ny i MED-systemet. På denne side kan du finde de spørgsmål og svar, som vi har modtaget om MED-systemet.